A fost inaugurat Centrul rezidențial pentru vârstnici ”Sfinții Zaharia și Elisabeta”

Un nou Centru rezidențial pentru persoane vârstnice s-a deschis în Bistrița-Năsăud, în comuna Maieru, unde vor beneficia de îngrijire 24 de bătrâni.

La deschiderea oficială a Centrului rezidențial pentru vârstnici ”Sfinții Zaharia și Elisabeta”, slujba de binecuvântare a centrului și a capelei amenajate în cadrul acestuia fiind oficiată de IPS Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului alături de un sobor de preoți și diaconi, informează Radio Renașterea.

Aproape 25 de vârstnici vor beneficia de îngrijire și găzduire în condiții de ultimă generație în localitatea Maieru.

Centrul rezidențial pentru vârstnici „Sfinții Zaharia și Elisabeta” a fost inaugurat la data de 22 octombrie, slujba de binecuvântare a centrului și a capelei amenajate în cadrul acestuia fiind oficiată de IPS Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului alături de un sobor de preoți și diaconi.

Centrul rezidențial pentru vârstnici „Sfinții Zaharia și Elisabeta”, este al cincilea centru inaugurat, al Arhiepiscopiei Clujului.

La deschidere au fost prezenţi toţi parlamentarii PNL: Ioan Oltean, Stelian Dolha şi Cristian Florian, dar şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Pugna.

Conform celor spuse de primarul Vasile Dumitru, imobilul în care va funcționa centrul este dotat la standarde europene oferind servicii de înaltă calitate persoanelor vârstnice.

Construcția a fost realizată în baza unui proiect european și poate găzdui 25 de persoane vârstnice.

ÎPS Andrei a vorbit despre importanța care trebuie acordată îngrijirii bătrânilor.
„Cei ce au trăit creștinește și au gândit creștinește au luat foarte în serios cuvântul Mântuitorului în care ne îndeamnă să fim alături de cei însetați, flămânzi și în temniță. Noi ne bucurăm de orice realizare ce se face pe tărâm social.

Sigur că misiunea noastră este una spirituală Dar acestei misiuni i se adaugă cea socială, pentru că cei ce iubesc Sfânta Scriptură și o citesc cu atenție află din Faptele Apostolilor că în prima perioadă creștină două lucruri erau preocuparea credincioșilor, pe de o parte participarea credincioșilor la Sfânta Liturghie și pe de altă parte filantropia, asistența socială”, a declarat ÎPS Andrei.

Centrul rezidențial pentru vârstnici „Sfinții Zaharia și Elisabeta” va fi administrat de către Asociația Filantropia Ortodoxă, filiala Bistrița-Năsăud și este rezultatul unui parteneriat încheiat cu Primăria comunei Maieru.

Ierarhul a oferit Crucea Transilvană domnului Niculiță Cîrlejan și ordinul „Sfinții Martiri Năsăudeni” primarului din Maieru, Vasile Dumitru.

Tot pentru merite deosebite, părintele Dan Cismaș, directorul centrului a fost ridicat la rangul de iconom, iar părintele Marius Pintican, directorul Asociației „Filantropia Ortodoxă” filila a Bistrița, a fost distins cu rangul de iconom stavrofor.

În cadrul Centrului rezidențial pentru vârstnici „Sfinții Zaharia și Elisabeta” vor primi îngrijire 24 de bătrâni. În prezent, cele 5 centre rezidențiale pentru vârstnici care funcționează sub patronajul Arhiepiscopiei Clujului oferă îngrijire și asistență pentru peste 200 de beneficiari”, informează Radio Renașterea.