Derularea activitatii umanitare de colectare de alimente de sezon din Floresti

Solidaritatea sociala si educatia de prim ajutor salveaza vieti oricand si oriunde si asta a facut recent Crucea Rosie Bistrita-Năsăud in cadrul parteneriatului cu Asociatia Filantropia Ortodoxa Bistrita condusa de catre Dr. Pr. Marius Pintican, deruland activitati social-umanitare si prezentari de prim ajutor cu implicarea voluntarilor si a unor oameni inimosi din comunitati, astfel:

-derularea activitatii umanitare de colectare de alimente de sezon din Floresti – facilitata de Crucea Rosie BN- reprezentand donatia a doua tone de legume (varza, ceapa si conopida) din partea Parohiei Floresti, preot Nicolae Manarca si a dlui Vasile Ilisiu, ce a fost destinata la peste 160 de oameni nevoiasi ce servesc masa zilnic -in baza anchetelor sociale- la cantina sociala sau in centrele rezidentiale pentru persoane varstnice sau cu nevoi speciale ce apartin Asociatiei Filantropia Ortodoxa, condusa de Pr. Dr. Marius Pintican, centre ce sunt situate in Bistrita, Tirlisua, Maieru si Cusma.
– realizarea unei prezentari gratuite de prim ajutor cu exercitii practice pentru salvarea de vieti destinate personalului angajat si persoanelor varstnice din Centrul Maieru;
– donarea a peste 50 de perechi de incaltaminte -donate de compania Deichmann- destinate Centrului pentru persoane varstnice si cu nevoi speciale din Maieru.
Multumim donatorilor, inimosilor voluntari si oamenilor solidari din comunitatile rurale si urbane din judet, impreuna cu care am reusit sa aducem speranta si sa facem mai fericiti oamenii in nevoie!